EXTRA WEERSTAND?In deze rare tijden wil je graag iets extra's doen voor een goede weerstand. Veel groente en fruit maar ook het eten van vis hoort bij een gezond voedingspatroon. Het is inmiddels meermaals bewezen het eten van (vette) vis zorgt ervoor dat je langer gezond blijft! Weet jij waarom? Hieronder drie goede redenen om vis te eten. 

Vis is brainfood
Onze hersenen bestaan grotendeels uit vet, waarvan de belangrijkste bouwstenen de omega 3 visvetzuren EPA en DHA zijn. Veel wetenschappers onderzochten het effect van deze visvetzuren op de hersenfuncties. Zo blijken de visvetzuren essentieel voor de aanleg van de hersenen bij baby’s in de baarmoeder en voor de ontwikkeling van de hersen van jonge kinderen.

Ook op hogere leeftijd hebben visvetzuren een functie. Bij mensen die veel vis eten, blijft het geheugen langer op peil. Bijkomend voordeel: de visvetzuren zijn ook nog eens goed voor hart- en bloedvaten. De gezonde omega-3-visvetzuren zitten vooral in vette vis. Paling, haring, zalm, sardines en makreel bevatten veel omega-3-visvetzuren.

Vis bevat vitamines
Er zijn niet veel voedingsmiddelen die vitamine D bevatten, maar vette vis bevat het wél. Van alle dierlijke producten – want daar zit vitamine D in – bevat vette vis het meeste. Met 100 gram tilapia, sardines of zalm uit blik heb je al je dagdosis vitamine D binnen. Je lichaam heeft nodig voor het sterk houden van je botten en tanden, voor je weerstand en voor de werking van je spieren.

Vis zorgt voor je schildklier
Zeevis bevat van nature jodium. En ook dat is een voedingsstof die maar heel beperkt in onze voeding voorkom. Een stukje kabeljauw bijvoorbeeld van 100 gram bevat al wat je op een dag aan jodium nodig hebt. Verder zit er alleen jodium in zeewier en gebruiken bakkers gejodeerd zout voor het bakken van brood. Het is dus aan te raden genoeg vis te eten, want je lichaam heeft jodium nodig voor een goede werking van de schildklier.

Daarnaast is het eten van vis natuurlijk ook nog eens heel erg lekker!
Kom naar een van onze winkels en wij pakken jouw extra weerstand voor je in!